Diş Temizliği ve Diş Beyazlatma Tedavisi
Diş üzerinde meydana gelen sert mineral birikintisine diş taşı, yani tartar ismini veriyoruz. Plağın uzun süre temizlenmemesiyle ortaya çıkan diş taşı temizliği, dişlerin büyük bir kısmını kaplayabilir ve diş eti çizgisinin altına kadar yayılabilir. Genellikle dişlerin arkasına ve arasına yerleşen diş taşı birikintileri kahverengi veya sarı renktedir.
Yapışkan bir yapıya sahip olan plak, temizlenmediği takdirde gıdalardaki kalsiyum ve diğer maddeleri de toplayarak sertleşir. Diş taşları diş etlerinin tahrişine neden olarak; iltihaplanmaya, kanamaya ve ilerleyen sürede diş eti hastalıklarına sebep olabilir. Kayseri Özel Durupol Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak Periodontoloji uzmanlarımız tarafından yapılan diş taşı temizliği işlemi ile başarılı bir şekilde uzaklaştırılabilirler.
Diş Taşı Oluşumunu Engellenebilir Mi? Temizliği Zor Mu?
Kayseri Diş taşı temizliği oluşumununu düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimini ziyaret etmek; diş taşının yeniden oluşmasını engellemeye yardımcı olan hususlardır. Ayrıca; diş taşları, plaklara, üstünde gelişebilmesi için daha yapışkan bir yüzey alanı sağlayabileceği için; çürük ve diş eti hastalığı gibi çok daha ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Eğer, böyle bir sorununuz var ise diş taşlarınızın temizlenmesi için vakit kaybetmeden sizleri kliniğimize bekliyoruz.
Diş Taşı Belirtileri Nelerdir?
Diş taşı sarı veya kahverengiye dönük, temiz olmayan şekildedir.
Diş taşı ilk süreçlerde fırçalama yardımıyla temizlenip ortadan kaldırılabilse de iyice sertleştiği zaman fırçayla temizlenmesi oldukça zordur.
Diş taşı ilerleyen süreçlerde tahrişlere sebep olur. Tahriş ise zamanla iltihaplar, kanamalar ve çeşitli hastalıklar oluşturur.
Diş Taşı Neden Oluşur?
Tükürüğün yapısı
Tükürüğün yoğun olduğu bölgeler
Yetersiz diş fırçalama
Diş fırçalamamak
Ağız sağlığına özen göstermeme
Dişlerin arasında yemek artıklarının kalması
Kişisel faktörler
Karbonhidratlı ve şekerli yiyeceklerin bol miktarda tüketimi
Diş ipinin kullanılmaması
Diş Taşı Temizliği Ne Kadar Sürer?
Diş taşı temizliği bireyin tartar miktarına göre farklılık gösterir. Diş taşlarını temizlemek yeterli değildir tüm ağız içi bakım da yapılması gerekir. Bu süreç 30 dakika ile diş taşı miktarına göre daha da uzayabilir. Genellikle taşların temizliği tek seansta sonuçlanır fakat bireyin diş eti hastalıkları varsa seans daha da uzayabilmektedir.
Diş Taşlarının Temizlenmesi Zararlı Mı?
Ağzımızda birçok baktari bulunur. Bu bakteriler ürer ve çoğalır. Bakteriler gıdalarla birleştiğinde diş ve ağız sağlığımıza zarar veren asit üretirler. Diş fırlaçalama ve diş ipi kullanımı diş taşına karşı kullanabileceğimiz en etkili yöntemdir. Şekerli yiyeceklerden uzak durup diş fırçalama sonrası dilinizi de fırçalamayı unutmayınız. Kayseri Diş taşı temizliği ve oluşumunu engellemek için düzenli hekim tarafından kontrol ve ağız ve diş bakımına özen gösterilmelidir. Kesinlikle diş taşı temizliğine ara verilmemeli kola, çay, sigara, kahve gibi alışkanlıklardan uzan durulmalıdır.
Diş Taşı temizliğinin Faydaları Nelerdir?
Sağlıklı bir yaşam ve ağız ve diş sağlığımızın önemi büyük rol üstlenir diş taşılarının temizliği düzenli olarak yaptırılması gerekir. 3 ila 6 aylık periyotlarla diş taşı temizliği yaptırıp diş çürüklerinizin önüne geçebilirsiniz. Diş hastalıkları, diş eti çekilmeleri, diş şişmesi, kemik iltihapları ve ağız yaralarını engelleyip diş kaybı oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Diş taşına bağlı oluşun ağız kokusunu engeleyebilirsiniz.
Diş taşı temizliği bilinçsiz yapılan uygulamalara başvurulmaması gerekir. Tedavi süresince Özel Durupol ağız ve diş sağlığı uzman kadromuzla Kayseri diş taşı temizliği tedavisi alanında hizmet vermekteyiz.
Diş Taşı Temizliği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?
Diş taşı oluşumu sonrası yapılan diş taşı temizliğinde bireyin dikkat etmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Diş taşı temizliğinin ardından en az 2 saaat yiyecek ve içecek tüketilmemelidir. Diş taşı hassasiyeti bakımından soğuk ve sıcak yiyeceklere temasda dikkat edilmelidir. Diş taşı temizliği sonrasında tuzlu su ile gargara yapılabilir. Diş ağrıları olması durumunda ağrı kesici ilaç tavsiye edilmektedir. Kayseri diş taşı temizliği (diş beyazlatma) sonrası ağız ve diş sağlığına dikkat edilmeli günde en az 2 kez diş fırçalanması gerekir. En az 6 ayda doktor kontrolüne giderek diş taşı durumuna bakılmalı ve diş taşı oluşumunu engellemek için kontrol edilmelidir.
Kayseri'de Diş Taşı Temizliği Nerede Yaptırabilirim?
Kayseri Diş Taşı Temizliği Polikliniği olarak hizmet veren Durupol ağız ve diş sağlığı diş taşı temizliği uygulayan uzman hekim kadromuzla hizmet vermektedir.
Diş Taşı Temizliği Randevusu ve Fiyatları için kayseri Durupol ağız ve diş sağlığından diş taşı temizliği randevusu alarak uzman hekimlerimiz tarafından tedavi sürecini başlatabilirsiniz.