WhatsApp
KVKK
Bilgilendirme
TRENNLDE

Cerrahi Uygulamalar

Cerrahi Uygulamalar

Cerrahi Uygulamalar

Ağız boşluğunda bulunan, yumuşak dokuyu ve sert dokuları ilgilendiren, her türlü rahatsızlığın teşhis ve tedavisinde; lokal anestezi, genel anestezi...

Cerrahi Uygulamalar

Ağız boşluğunda bulunan, yumuşak dokuyu ve sert dokuları ilgilendiren, her türlü rahatsızlığın teşhis ve tedavisinde; lokal anestezi, genel anestezi ve sedasyon anestezisi ile operasyon yaparak gerçekleştiren bölümdür. Halk arasında çene cerrahisi olarak bilinen ağız, diş ve çene cerrahisi genellikle gömülü dişlere uygulanacak cerrahi işlemleri, çene ve çevre dokularda oluşan kist ve benzeri anomalilerin tedavileri ve operasyonları, diş implantı operasyonları, diş çekimi ve rahatsızlıklarını kapsar.
 

Çene Cerrahisi Kapsamına Giren Rahatsızlıklar

  • Diş çekimi
  • Gömük diş ve komplikasyonlu diş çekimleri: ”Dişlerin yapısına baktığımızda genellikle son dişler gömük kalabiliyor. 20 yaş dişleri, köpek dişleri, ikinci kesici dişler ve ikinci azılar bu dişler arasında yer alabilmektedir. Gömülü dişler sorun çıkardığında yani enfeksiyona ve diş dizisinin bozulmasına neden olduğunda veya komşu dişin köküne dayanarak o dişte sorunlar yarattığında alınmaları gerekir. ”
  • Sürmemiş dişlerin üzerinin açılması ya da dişlerin çekimi
  • İmplant cerrahisi
  • Ağız içi, dil, dilaltı ve damakta oluşan kistlerin ve apselerin tedavisi
  • Diş köklerinde farklı nedenlerden dolayı meydana gelen kistlerin tedavisi
 

Çene Cerrahisi Tedavi Hizmetleri

 
Sürmüş ya da gömülü kalmış dişlerin çekimi ya da sürdürülmesi
Protez uygulaması öncesinde gerekli görüldüğü takdirde ağızdaki sert ve yumuşak dokuların cerrahi düzenlemesi
Ağız içerisinde yumuşak ve sert dokularda gelişen kistik ya da tümöral oluşumların tedavileri
Çene ve yüz bölgesinde gelişen enfeksiyonların tedavisinde
Diş ve çene kırıklarının tedavisinde
Çene kemiği kırıkları ve temporomandibuler eklem hastalıklarının tedavileri.
İmplant cerrahisi
 
 

Gömülü Diş Operasyonları

 
20 yaş dişleri ağızda en son süren dişlerdir. Bu dişlerin sürmesi için genellikle ağızda yeterli yer yoktur. Yarım olarak çıkmıştır ve diş etrafında ağrı, kulak ağrısı, ağız açmada kısıtlılık gibi şikayetlere neden olurlar. Arkada kaldıkları için yeteri kadar temizlenemezler ve diş etinde iltihaba neden olurlar. Böylesi durumlarda genellikle cerrahi olarak çekilmektedirler.
 

Kist Operasyonlar

 
Çenede dişle ilgisi olmayan kistler meydana gelebilmektedir. Zamanla çene kemiğini eriten bu kistler madde kaybına ve çene kemiğinin zayıflamasına neden olur. Tedavi edilmediğinde estetik ve fonksiyonel bozukluklara neden olur. Çene kistinin bulunduğu bölgeye ve büyüklüğüne göre tedavi yöntemleri diş cerrahları tarafından uygulanmaktadır.

Yukarı Çık